Nieuwsbrief

← Vorige

Als kleine kinderen groot worden

Als kleine kinderen groot worden

'Als kleine kinderen groot worden' is een interactieve vorming voor ouders van tieners om tabak-, alcohol-, ander druggebruik en gamen bij hun kinderen te voorkomen of uit te stellen. Centraal staat het versterken van beschermende opvoedingsvaardigheden. De bedoeling is dat ouders tips krijgen om tabak-, alcohol-, en ander druggebruik bij hun kinderen te helpen voorkomen of uitstellen. Er wordt onder andere ingegaan op open communicatie en grenzen stellen. 

De vorming helpt ouders in hun vaardigheden om tabak- alcohol- en druggebruik van hun kinderen te voorkomen en om hun op een verantwoordelijke manier te leren omgaan met gamen. 

Voor wie?

Ouders van jongeren tussen 10 en 15 jaar. Er is een aangepaste versie voor ouders die in een maatschappelijk kwetsbare positie

Wie kan ‘Als kleine kinderen groot worden’ organiseren?

Scholen, lokale besturen, CGG’s, organisaties die kwetsbare mensen bereiken, Huizen van het Kind…

Praktisch

De vormingsmap biedt preventiewerkers, opvoedingsondersteuners en andere professionals een leidraad bij de organisatie van ‘Als kleine kinderen groot worden’. In de map zit een USB-stick met een begeleidende PowerPointpresentatie. Om mensen uit te nodigen zijn er wervingskaartjes.

Bij de vorming hoort ook materiaal om aan de deelnemers mee te geven:

  • 15 brochures 'Als kleine kinderen groot worden'
  • 15 postkaarten met de hoofdpunten uit de vorming
  • 15 magneten van De DrugLijn waarmee je postkaart kunt ophangen

Je kan de map gratis downloaden.

Logo Kempen zet je op weg

Wij zoeken mee naar een lesgever en ondersteunen je bij de organisatie. Neem contact op via 014/44.08.34 of mail ons info@logokempen.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen