Nieuwsbrief

Kanker vroegtijdig opsporen

Jaarlijks worden heel wat mensen getroffen door kanker:

  • 1 vrouw op 9 in Vlaanderen krijgt vóór de leeftijd van 75 jaar borstkanker.
  • Elk jaar krijgen meer dan 5.000 mensen in Vlaanderen dikkedarmkanker. Jaarlijks sterven er ongeveer 1.750 mensen aan.
  • Elk jaar worden in Vlaanderen ongeveer 360 vrouwen getroffen door baarmoederhalskanker.

Een vroege opsporing van borst-, baarmoederhals- en dikkedarmkanker verhoogt sterk de kans op genezing. Daarom stimuleert het Logo de deelname aan de bevolkingsonderzoeken:

Help mee en moedig mensen uit de doelgroep aan om zich te laten onderzoeken. Neem de bevolkingsonderzoeken naar kanker op in je gezondheidsbeleid en werk een actieplan uit. Het Logo ondersteunt je met informatie, advies, inspirerende acties, vorming en sensibiliseringsmateriaal.

Vlaamse gezondheidsdoelstelling

Tegen 2020 zijn de Vlaamse bevolkingsonderzoeken naar kanker van de baarmoederhals, borst en dikke darm efficiënt georganiseerd. Daarbij wordt rekening gehouden met kosteneffectiviteit, maatschappelijke en wetenschappelijke evoluties op het vlak van bevolkingsonderzoek. De onderzoeken dragen bij tot gezondheidswinst voor de bevolking van Vlaanderen.

Mei is actiemaand voor het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

In mei zetten we graag met jouw hulp het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker in de kijker. Baarmoederhalskanker is makkelijk op te sporen door een uitstrijkje om de drie jaar. We herinneren alle vrouwen eraan om van je 25ste tot en met je 64ste elke drie jaar een uitstrijkje te laten nemen. Verspreid jij mee deze boodschap in de maand mei?

De website www.bevolkingsonderzoek.be, de uitnodigingsbrief, de folder en alle andere sensibiliseringsmaterialen kregen een heuse make-over. Zorg ervoor dat in jouw gemeente, ziekenhuis of praktijkruimte de nieuwe materialen gebruikt worden. Bestellen kan via onze webshop.

Actie ondernemen?

Download, bestel of verspreid redactionele berichten of campagnematerialen.

Actie in jouw gemeente of vereniging? Contacteer Logo Kempen.

 

Ga aan de slag.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen