Nieuwsbrief

Gezonde burgers in een gezonde gemeente

Je wil inwoners ertoe aanzetten gezonder te eten? Actie ondernemen om hen te doen stoppen met roken? Ervoor zorgen dat ze zich fit in hun hoofd voelen? Dat kan. Met Gezonde Gemeente zet je het gezondheidsbeleid op de lokale agenda van je stad, gemeente, OCMW, wijk of buurt.

Je kan bij het Logo terecht voor materialen en projecten om een gezonde levensstijl te promoten. Maar ook voor coaching en advies over een integraal gezondheidsbeleid ben je bij ons aan het juiste adres.

Gezonde inspiratie uit de regio

Beerse zet borstkanker in de kijker.

De gezondheidsraad van Beerse zette samen met de handelaars van Unizo een actie op om aandacht te vragen voor borstkanker. Etalages werden ingericht met roze kledij en accessoires. Ladiesnights en modeshows kleurden roze. En ook het mannelijk publiek werd aangesproken, burgemeester en schepenen droegen roze lintjes. Op 9 februari organiseerde modezaak Mamuze in Beerse een gezellige avond over borsten. Dat verliep zo.

>> Lees verder

Alles over 'Oud-Turnhout (be)weegt'

In Oud-Turnhout zijn het de Sportraad en de Gezondheidsraad die van 17 januari tot 23 juni ‘Oud-Turnhout (be)weegt’ organiseren. 77 deelnemers doen mee. Wij hadden een gesprek met de voorzitter en een lid van de gezondheidsraad: Kris Van Bael en Martine Dierckx.

>> Lees verder

Voor meer inspiratie, kijk op www.gezondegemeente.be of bekijk alle voorbeelden.

Ga aan de slag.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen