Nieuwsbrief

Diensten

Kwaliteitsvolle informatie over gezondheid.

Met feiten en cijfers informeert Logo Kempen je over het Vlaamse preventieve gezondheidsbeleid, over de strategieën, projecten en campagnes. Dat doen we in een begrijpelijke taal. Zo zijn de do’s en don’ts in preventie duidelijk en kies je zonder twijfel voor de meest effectieve aanpak.

In de wereld van gezondheid wordt veel onzin verkocht, des te meer als er commerciële belangen mee gemoeid zijn. Het Logo waakt over de wetenschappelijke grond van de informatie die we verspreiden.

Zoek je een goede methode om de fitheid van je werknemers te verhogen? Wil je op lange termijn werken aan de mentale veerkracht van je leerlingen? Of wil je het thema gezondheid in je lokaal beleid gestalte geven? Dan volstaat informeren niet. Ook voor een grondigere aanpak kan je bij ons of onze partners terecht. Contacteer ons.

De juiste partners voor jouw actie, project, beleid.

Ben je op zoek naar medewerking voor je project, maar weet je niet goed waar te beginnen? Contacteer ons. Binnen ons netwerk gaan we op zoek naar de juiste partners. Logo Kempen coördineert heel wat gezondheidsprojecten waaraan je kan deelnemen.

Wil je zelf een workshop, vorming of opleiding organiseren en ben je op zoek naar een begeleider of ondersteuning? Het Logo werkt samen met deskundige lesgevers (diëtisten, artsen, psychologen, tabakologen…). In functie van je plan en doelstellingen zoeken we samen met jou naar de beste oplossing. Zo ben je verzekerd van onderbouwde, kwaliteitsvolle informatie. Contacteer ons.

Een gezondheidsbeleid ontwerpen. Wij zijn jouw coach.

Je ziet in je omgeving een toename van risicogedrag of gezondheidsproblemen en je wil erger voorkomen? Je wil je omgeving aansporen om het zo gezond mogelijk te doen? 

Je wil meer doen dan een eenmalige actie of één enkel project? Logo Kempen coacht je bij een beleidsmatige aanpak van gezondheid: van een goede probleemanalyse, planning, uitvoering en evaluatie tot voortzetting op langere termijn. We geven advies en ondersteuning en bekijken samen met jou welke strategie, materialen en partners nodig zijn om jouw gezonde plannen uit te voeren. Contacteer ons.

Kant-en-klare projecten, materialen en campagnes. Of maatwerk.

Bij Logo Kempen vind je projecten zoals Tutti Frutti, Wedstrijd Rookvrije Klassen en de jaarlijkse oproep voor griepvaccinatie. Maar ook voor jouw specifieke vraag zoekt het Logo naar de beste oplossing.

Om over campagnes en projecten te communiceren, kan je bij ons aankloppen voor spelmateriaal, draaiboeken, tentoonstellingen, inspiratiekoffers, stappentellers, affiches, folders, spandoeken… Veel materiaal is kosteloos, digitaal beschikbaar of uitleenbaar. Een bijna volledig overzicht vind je in de webshop. Ben je op zoek naar iets specifiek? Contacteer ons.

Vragen en klachten over milieugerelateerde gezondheid.

De invloed van het milieu op de gezondheid is een buitenbeentje in de dienstverlening van het Logo. Voor het thema gezondheid en milieu hebben we een gespecialiseerd teamlid in dienst: de medisch milieukundige. Iedereen, ook de burger, kan bij de medisch milieukundigen terecht met gezondheidsklachten waarvan hij of zij vermoedt dat het binnen- of buitenmilieu aan de oorzaak ervan ligt.

De medisch milieukundige doet ook aan voorlichting en risicocommunicatie. Zij ondersteunt ambtenaren en beleidsmakers, artsen en lokale organisaties met inhoudelijk advies, materialen en methodieken. Ze signaleert knelpunten op het vlak van gezondheid en milieu. Meer informatie lees je op www.gezondheidenmilieu.be. Onze medisch milieukundige bereik je telefonisch via 014/44.08.34 en per mail info@logokempen.be

Maak deel uit van ons netwerk.

Aan één zeel trekken en alle neuzen in dezelfde richting zetten voor een betere gezondheid? Logo Kempen mobiliseert in de regio zo veel mogelijk mensen en organisaties om samen te werken aan een betere gezondheid voor iedereen. Wij organiseren vaste overlegmomenten (met lokale besturen, CLB’s, scholen, diëtisten, ziekenfondsen, huisartsen, tabakologen enz…) en bouwen zo aan een hecht Kempens netwerk van organisaties en gezondheidswerkers. 

Wil je plannen maken of van gedachten wisselen met andere gezondheidsambtenaren, welzijnswerkers, tabakologen, CLB’s, diëtisten…? Het Logo organiseert overlegmomenten per sector, per discipline of met allemaal samen. Over valpreventie, over het dichten van de gezondheidskloof, om een project te evalueren… Op niveau van de regio, de gemeente of zelfs op wijkniveau. Alles kan, zolang het maar gezondheidswinst oplevert. Want we geloven sterk in het motto ‘Eén plus één is drie’.

Wil jij of jouw organisatie ook van gedachten wisselen en deel uitmaken van ons netwerk? Contacteer ons.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen