Nieuwsbrief

← Vorige

Bevolkingsonderzoek naar borstkanker

Dankzij het bevolkingsonderzoek kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar zich gratis laten onderzoeken op borstkanker. Om de 2 jaar krijgen zij een kwaliteitsvolle screeningsmammografie aangeboden. Ze ontvangen daarvoor een uitnodiging per post.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Liefst 1 op de 9 krijgt met de ziekte te maken. Het risico om borstkanker te krijgen neemt toe met de leeftijd. 3 op de 4 vrouwen bij wie borstkanker ontdekt wordt, is ouder dan 50 jaar. Per 1.000 borstkankeronderzoeken worden 7 tot 9 vrouwenlevens gered.

Voor wie?

Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar

Wie kan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker promoten?

Lokale besturen, OCMW’s, huisartsen, welzijnsorganisaties…

Praktisch

Vrouwen die niet op voorschrift van een arts zijn gescreend, krijgen om de 2 jaar een uitnodiging in de brievenbus. Daarmee kunnen ze zich gratis laten onderzoeken bij een erkend radioloog of in de mammobiel.

Kijk ook op www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker voor meer informatie.

Oktober is actiemaand voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker

Dankzij het bevolkingsonderzoek kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar zich gratis laten onderzoeken op borstkanker. Om de 2 jaar krijgen zij een kwaliteitsvolle screeningsmammografie aangeboden via een uitnodiging per post.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. 1 op de 9 vrouwen krijgt met de ziekte te maken. Per 1.000 borstkankeronderzoeken worden 7 tot 9 vrouwenlevens gered. Slechts 1 op 3 laat zich screenen.

Actie ondernemen?

Actie in jouw gemeente of vereniging? Laat je inspireren!

   Reserveer en speel de Mammobox        Organiseer een infosessie
                 over borstkanker
            Zet de tentoonstelling
               'Bustehouder' op

Campagnemateriaal

In onze webshop kan je gratis folders en affiches over het bevolkingsonderzoek bestellen om te verspreiden in wachtzalen of openbare plaatsen, bibliotheek, dienstencentra (zie hiernaast bij 'materialen').
De animatiefilm (5:06 min) over borstkanker kan je verspreiden op je website of via sociale media, gebruiken in een presentatie of tonen op een scherm in de wachtzaal of openbare ruimte.

 

De Borstkliniek

In 2012 volgde Pink Ribbon Marie Christine bij wie borstkanker geconstateerd werd. Haar verhaal werd destijds uitgezonden als 'De Borstkliniek'. De filmpjes (8 min.) kan je nog steeds gebruiken in presentaties of delen via sociale media. 

Aflevering 1: Marie Christine Pauwels is 54 en heeft net te horen gekregen dat ze in een van haar borsten een kwaadaardig gezwel heeft. Borstkanker is in de meerderheid van de gevallen te genezen, maar toch... 

 

 

Bekijk aflevering 3

Bekijk aflevering 4

Bekijk aflevering 5

Bekijk aflevering 6

Logo Kempen zet je op weg

Wij ondersteunen je bij acties om vrouwen aan te zetten om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Je kan in de webshop of bij ons terecht voor de volgende promotiematerialen: affiches, folders, roll-up banners en de tentoonstelling 'bustehouder'.

Neem contact op met Logo Kempen via tel 014/44.08.34 of via email info@logokempen.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen