Nieuwsbrief

← Vorige

Bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker

Mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar kunnen zich om de 2 jaar gratis laten screenen op dikkedarmkanker door deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Ze krijgen een uitnodiging per post met een afnameset voor een stoelgangstest.

Elk jaar krijgen meer dan 5.000 mensen in Vlaanderen dikkedarmkanker. Het is daarmee de tweede meest voorkomende kanker bij mannen en vrouwen. Dankzij het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker kunnen we in Vlaanderen tot 400 sterfgevallen per jaar voorkomen. Door de stoelgangstest om de 2 jaar te herhalen, kan de sterfte door dikkedarmkanker nog verder afnemen.

Voor wie?

Mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar

Wie kan het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker promoten?

Lokale besturen, OCMW’s, huisartsen, welzijnsorganisaties…

Praktisch

Met de afnameset nemen de mannen en vrouwen uit de doelgroep zelf een staal van hun stoelgang. Ze sturen het staal samen met het ingevulde antwoordformulier terug in de envelop. Het labo onderzoekt het staal en bezorgt binnen 14 kalenderdagen het resultaat aan de doelgroep en hun huisarts.

Kijk ook eens op www.bevolkingsonderzoek.be/dikkedarmkanker.

Redactionele artikelen voor communicatie

2017:

Redactionele persartikelenLang artikel - Middellang artikel - Kort artikel - Afbeelding

Publireportage Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker blijft sterke resultaten boeken

Facebook berichtenDownload posts

2016: Algemeen artikel met responsgraad per gemeente - PDF responsgraad DDK 2014 Vlaamse gemeenten (voor personalisatie van artikel per gemeente)

Filmpjes

De animatiefilm (03:06 min.) toont hoe je dikkedarmkanker vroeg opspoort, wat een poliep is en hoe dat kanker kan worden. Je ziet ook wie een uitnodigingsbrief krijgt en hoe het onderzoek verloopt. Je kan de film verspreiden op je website of via sociale media, tonen op een scherm in een wachtzaal of openbare ruimte of gebruiken tijdens een presentatie.

Hoe neem je een staal? In deze film (01:47 min.) wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een staal van je stoelgang neemt. Bekijk film.

Logo Kempen zet je op weg

Het Logo ondersteunt je bij acties om de doelgroep aan te zetten om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Je kan in de webshop of bij ons terecht voor de volgende promotiematerialen: affiches, folders en roll-up banners.

Neem contact op met Logo Kempen via tel 014/44.08.34 of via info@logokempen.be

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen