Nieuwsbrief

← Vorige

Dip? Dobbel. Doe!


Kinderen zitten veel neer. Voor een goede gezondheid is het belangrijk om af en toe het zitten te onderbreken. Dip? Dobbel. Doe! laat leerlingen bewegen. Niet in de turnzaal maar in de klas. Bewegingstussendoortjes zijn leuke en eenvoudige oefeningen die de leraar in de klas kan gebruiken als ‘break’. Dit kan bij de overgang naar een volgende les of wanneer de aandacht van de leerlingen even afzwakt. Beweging bevordert de concentratie.

Voor wie?

Dip? Dobbel. Doe! is vooral bedoeld voor het lager onderwijs maar ook kleuterleerkrachten kunnen met het pakket aan de slag.

Waarom?

Regelmatige bewegingstussendoortjes zijn goed omdat ze:

  • De natuurlijke beweegdrang van kinderen ondersteunt 
  • De concentratie verbeteren
  • Plezier in de lessen brengen
  • Het groepsgevoel in de klas verbeteren
  • Zorgen voor een correcte houding
  • Bijdragen aan de Vlaamse gezondheidsdoelstelling voor kinderen: 1 uur bewegen per dag, en langere periodes van zitten vermijden.

Praktisch

Via een beweegwijzer wordt minstens 1 keer per dag een bewegingstussendoortje uitgevoerd in de klas. Na elk beweegmoment volgt een quizvraag rond evenwichtige voeding. Er zijn kaarten met bewegingstussendoortjes en kaarten met voedingsvragen.

Elke school ontving in het schooljaar 2012-2013 een gratis pakket via het CLB. Via www.fitteschool.be kan je bij Stichting Vlaamse Schoolsport terecht voor het aankopen van extra pakketten of voor het organiseren van een vorming ‘Bewegingstussendoortjes op school’.

Download de nieuwe kaartjes of extra kaartjes op www.gezondeschool.be

Logo Kempen zet je op weg

Je kan één of meerdere speldozen ontlenen via de webshop of neem contact op met Logo Kempen via 014/44.08.34 of info@logokempen.be.

 

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen