Nieuwsbrief

← Vorige

Gezondheidsrally

gezondheidsrally.jpg

De Gezondheidsrally is een actieve fiets- of wandeltocht, met de actieve voedingsdriehoek als kapstok. Noem het gerust een gezonde zoektocht. Op bepaalde plaatsen in de omgeving hangen pancartes met quizvragen over de actieve voedingsdriehoek op. Deelnemers doorlopen het wandel- of fietsparcours om de verschillende quizvragen op te lossen.

Mensen die weten wat gezonde voeding is, maken ook sneller de gezonde keuze. De Gezondheidsrally probeert op een leuke manier die kennis over gezonde voeding bij te brengen. Omdat gezonde voeding en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wordt ook beweging hieraan gekoppeld.

Voor wie?

Algemene bevolking, jongeren, ouderen...

Wie kan de gezondheidsrally organiseren?

Gemeenten, OCMW’s, scholen, CLB's, bedrijven, zorgverstrekkers...

Praktisch

  • Je hangt de pancartes met quizvragen op langs een uitgestippeld parcours of (bestaande) wandelroute. De deelnemers krijgen bij de start het informatieboekje en het invulformulier mee. Achteraf mogen ze het boekje met de informatie houden.
  • Je kan ook een prijs aan de gezondheidsrally koppelen. Denk aan een cadeaubon, een fruitmand, een gezonde ontbijtmand...
  • De organisator krijgt de vragen met de antwoorden van het Logo (om de invulformulieren te verbeteren en de winnaar aan te duiden).
  • De organisator staat zelf in voor een wandelroute of parcours, het ophangen van de affiches met quizvragen, nakijken van de antwoorden en eventueel voor een prijs.

Logo Kempen zet je op weg

Wil je graag een Gezondheidsrally organiseren? Dan kan je bij ons terecht voor advies en de bijhorende materialen.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen