Nieuwsbrief

← Vorige

Gezondheidsrally op school

De Gezondheidsrally is een actieve fiets- of wandeltocht doorheen je school of in de omgeving ervan, met de actieve voedingsdriehoek als kapstok. Noem het gerust een gezonde zoektocht. Op bepaalde plaatsen in de school hangen pancartes met quizvragen over de actieve voedingsdriehoek op. Deelnemers doorlopen het wandel- of fietsparcours om de verschillende quizvragen op te lossen.

Tip: organiseer de Gezondheidsrally tijdens de opendeurdag op school. Zo laat je ouders en nieuwe leerlingen proeven van het gezondheidsbeleid van de school. Hang bijvoorbeeld de pancartes in verschillende klaslokalen op.

Voor wie?

Leerlingen van het basis- en het secundair onderwijs

Wie kan de Gezondheidsrally organiseren?

Scholen, CLB’s

Praktisch

  • Je hangt de pancartes met quizvragen op langs een uitgestippeld parcours of (bestaande) wandelroute. De deelnemers krijgen bij de start het informatieboekje en het invulformulier mee. Achteraf mogen ze het boekje met de informatie houden.
  • Je kan ook een prijs aan de gezondheidsrally koppelen. Denk aan een cadeaubon, een fruitmand, een gezonde ontbijtmand, een uitstapje met de klas naar een lokale boer…
  • De school krijgt de vragen met de antwoorden van het Logo (om de invulformulieren te verbeteren en de winnaar aan te duiden).
  • De school staat zelf in voor een wandelroute of parcours, het ophangen van de affiches met quizvragen, nakijken van de antwoorden en eventueel voor een prijs.

Logo Kempen zet je op weg

Wil je graag een Gezondheidsrally organiseren? Dan kan je bij ons terecht voor advies en de bijhorende materialen:

  • informatieboekjes
  • 9 pancartes met quizvragen
  • invulformulieren voor volwassenen
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen