Nieuwsbrief

← Vorige

LOK-voordracht

De link tussen ‘gezondheid en milieu’ is de laatste jaren sterk aanwezig in de maatschappij. Dagelijks verschijnen berichten over luchtverontreiniging (fijn stof, smog-alarm, ozon,…), de ongerustheid over de effecten van straling van gsm-masten of de kans op kanker wegens ‘iets’ uit het milieu. Verder zijn we ongerust over de impact van onze leefomgeving in onze woning: hoeveel moeten we ventileren, wat te doen met vocht- of schimmelproblemen, welke producten kunnen we veilig gebruiken enz. Ziekteverschijnselen die veroorzaakt worden door het milieu uiten zich vaak als veel voorkomende ziekten zoals luchtweginfecties, hoofdpijn of andere niet-specifieke symptomen

Als huisarts wordt u meer en meer geconfronteerd met deze ongerustheid en vragen. Logo Kempen wil u ondersteunen en verduidelijking brengen.

Praktisch

In een voordracht bespreekt de medisch milieukundige van Logo Kempen volgende punten:

  • Wat is momenteel gekend over de impact van het milieu op de gezondheid in Vlaanderen en hoe speelt risicoperceptie hierin een belangrijke rol?
  • Hoe is de aanpak en ondersteuning van “gezondheid en milieu” georganiseerd in Vlaanderen. Wat is het Vlaams medisch milieukundig netwerk?
  • Praktische voorbeelden
  • Welke concrete ondersteuning kan u als huisarts krijgen bij vragen van patiënten over onderwerpen rond gezondheid en milieu?

Omdat Logo Kempen u als huisarts niet enkel in deze problematiek wil ondersteunen, wordt dit onderwerp aangevuld met meer algemene informatie die relevant is voor de huisarts. Concreet worden enkele bruikbare methodieken en tools aangereikt die de huisartsenpraktijk praktisch en inhoudelijk kunnen ondersteunen.

Voor wie

-          LOK

-          HAK

Voordracht inplannen?

U kan gratis beroep doen op de medisch milieukundige van Logo Kempen of op de stafmedewerker gezondheidszorg.

Neem contact op via tel 014/44.08.34 of stuur een aanvraag naar info@logokempen.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen