Nieuwsbrief

← Vorige

Masterclass Gezonde Gemeente 2016-2018: ‘Steek meer vakmanschap in je lokaal gezondheidsbeleid’

Ontdek hoe je een lokaal gezondheidsbeleid doet groeien tot een succesvol verhaal dat mensen aanspreekt en engageert. De Masterclass wordt georganiseerd door de Vlaamse Logo's en VIGeZ, met steun van VVSG. 

De masterclass bestaat uit vier themadagen en dit gespreid over een periode van 2 jaar. 

Voor wie?

Iedereen met een hart voor een lokaal gezondheidsbeleid. Zoals gezondheidsambtenaren, welzijnsambtenaren, communicatieambtenaren, ...

Het is een meerwaarde om met verschillende personen deze opleiding bij te wonen. Gezondheid is immers een intersectoraal thema.

Waarom?

Je leert een lokaal gezondheidsbeleid uitgroeien tot een succesvol verhaal dat je inwoners niet alleen aanspreekt, maar ook engageert. 

Praktisch

Vier themadagen (2016-2018), georganiseerd in elke Vlaamse provincie

  • €90 per deelnemer, per themadag
  • Maximum aantal deelnemers: 25 personen per locatie
  • Data per provincie, locaties en inschrijvingen op: www.vigez.be/opleidingen
  • Bekijk hier de flyer ‘Steek vakmanschap in je lokaal gezondheidsbeleid’.

Themadag 2:  Gezondheidsongelijkheid: hoe pakken we lokaal de oorzaken aan?

Gezonde levensjaren zijn niet evenveel voor iedereen weggelegd. Hoe komt dat? En vooral: wat kan je eraan doen? Heb je als lokaal bestuur impact op de eigenlijke oorzaken? 

Prof. Sara Willems licht op praktijkgerichte wijze de problematiek en verklaringen toe, waarna we via goede praktijken de succesfactoren benoemen om deze problematiek te keren. Gevolgd door concrete strategieën en interventies die de kansen op een gezond leven in een gezonde omgeving voor iedereen versterken. 

  • 9.30 uur: Gezondheidsongelijkheid zit diep verankerd in onze samenleving (Prof. Dr. Sara Willems, vakgroep huisartsgeneeskunde en eerstelijnsgezondheidszorg UGent)
  • 13.30 uur: Zo universeel als mogelijk en zo intensief als nodig: handvatten om de gradiënt te verkleinen (Bruno Buytaert, senior stafmedewerker kwetsbare groepen, VIGeZ).

Themadag 2 in Antwerpen gaat door op 11 mei (locatie wordt nog bepaald).

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen