Nieuwsbrief

← Vorige

Rookstopcursus in groep

Rookstop in groep

Sommige rokers stoppen zonder hulp of vragen advies aan hun huisarts of apotheker. Voor anderen werkt een groepscursus beter.

Een rookstopcursus in groep brengt 10 à 15 mensen samen die de sigaret vaarwel willen zeggen. Tijdens 8 bijeenkomsten werken ze naar hun rookstopdag toe. Een tabakoloog begeleidt hen daarbij. Het contact met lotgenoten zorgt voor een extra duwtje in de rug. Want stoppen met roken is voor sommigen eenvoudiger als ze samen met anderen de stap kunnen zetten. Professionele begeleiding en het contact met de groep zorgen voor bijkomende motivatie.

Voor wie?

Rokers die in groep willen stoppen

Wie kan een rookstopcursus in groep organiseren?

Lokale besturen, OCMW’s, CLB’s, scholen, huisartsen, welzijnsorganisaties, bedrijven…

Praktisch

De rookstopcursus bestaat uit een vrijblijvende informatiesessie en een cursus van 8 bijeenkomsten, gespreid over 2 maanden:

  • infosessie: een erkend tabakoloog licht de werking van de rookstopcursus toe. Geïnteresseerden beslissen nadien of ze deelnemen.
  • groepscursus (8 sessies, betalend): tijdens de cursus werkt de groep aan de motivatie en de obstakels die de stoppers tegenkomen. De tabakoloog begeleidt de kandidaat-stoppers doorheen het proces, bereidt hen voor op de rookstopdag en traint hun vaardigheden om herval te voorkomen.

De ziekteverzekering vergoedt grotendeels de kosten van de deelnemers. De totale kostprijs van de rookstopcursus bedraagt ongeveer € 205 per deelnemer. De RIZIV-tussenkomst is maximaal € 170 voor 8 sessies. De deelnemer betaalt dus in totaal ongeveer € 35 remgeld.

De organisator zorgt voor een locatie waar de cursus door kan gaan en betaalt aan de tabakoloog:

  • de infosessie van max. 2u (€ 100 + km-vergoeding)
  • de km-vergoeding voor de 8 sessies van de groepscursus

Download de 2017 communicatietoolkit met een artikel voor je website, brief gericht aan de huisarts of aan intermediairs, mail voor de einddoelgroep en de materialen

Logo Kempen zet je op weg

Via ons kan je beroep doen op een tabakoloog om de cursus te begeleiden. Je kan bij ons ook terecht voor promotiemateriaal over stoppen met roken.

Wil je meer doen rond stoppen met roken? De actie integreren in een doordacht rookstopbeleid? Wij zetten je graag op weg.

Neem contact op via 014/44.08.34 of info@logokempen.be

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen