Nieuwsbrief

← Vorige

Vorming 'Meeroken is geen binnenpretje, praat erover!'

In Vlaanderen zitten nog dagelijks 68.000 kinderen in de rook. Meeroken is ongezond. Dat weten de meeste ouders wel. Maar ze beseffen vaak niet hoelang de rookdeeltjes in huis blijven: in de lucht, maar ook op meubels, kleren en speelgoed. Om hun kinderen te beschermen tegen hun rook, doen ze vaak dingen die niet helpen, zoals roken onder de dampkap of bij een open raam.

Wil je deze kinderen en hun ouders helpen? Ga dan met hen in gesprek. Dat is niet altijd evident. Toch kun je zo in weinig tijd heel wat bereiken. Het project ‘Meeroken is geen binnenpretje, praat erover’ biedt een hoop concrete tips en uitgebreide informatie over de problematiek. Je vindt op de website ook een gesprekstool die als leidraad dient voor het gesprek.

Om je verder te ondersteunen, is er een vormingsaanbod ontwikkeld. De verschillende vormingen maken je wegwijs in het project en helpen je in dialoog te gaan met je patiënt of cliënt over meeroken.

Wie kan de vorming organiseren?

Lokale besturen, dienstencentra, vormingscentra, zorginstellingen, thuiszorg

Voor wie?

Zorgverleners die in contact komen met rokende ouders (bv. huisartsen, kinderartsen, verpleegkundigen, apothekers, maatschappelijk werkers, huisartsenkringen, apothekersverenigingen …).

Vormingsaanbod

  Interactieve
  vorming

Duur: 2 á 3 uur

Locatie: bij jouw organisatie 

  On-the-go vorming

Duur: 10 á 30 minuten

Locatie: bij jouw organisatie (bv. als agendapunt tijdens een vergadering).

  Online vorming

Duur: 30 minuten, maar je kan de verschillende onderdelen ook op een ander moment doorlopen.

Locatie: www.passiefroken.be   

Logo Kempen zet je op weg

Vraag de vormingen gratis aan bij Ruth via 014/44 08 34 of mail naar ruth@logokempen.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen