Nieuwsbrief

← Vorige

Week van de KEIGEZONDE KEMPEN

Van 1 tot 7 maart engageert Logo Kempen al haar partners om samen te werken voor een gedeelde en gedragen inzet op preventie en gezondheid. Met de Week van de KEIGEZONDE KEMPEN willen we preventie en gezondheid tot in iedere Kempense huiskamer krijgen. Het is de eerste keer dat Logo Kempen zo breed lokaal uitpakt met al haar partners over gezondheid.

Voor wie?

Deze eerste actieweek is gericht op gezinnen met kinderen tot 12 jaar en wat gezondheid en gezond zijn voor hen betekent. Hoe belangrijk vinden zij gezondheid? Hoe integreren ze gezond gedrag in hun levensstijl? Gezinnen zijn de voedingsbodem voor toekomstige generaties en investeren in gezondheidsvaardigheden bij kinderen begint bij ouders, maar ook grootouders en de ruimere familiecontext.

Wie kan acties organiseren tijdens de Week van de Keigezonde Kempen?

Bij voorkeur alle Kempense lokale besturen, scholen, bibliotheken, zorgpartners, huisartsen, kansenorganisaties, …

Waarom organiseert Logo Kempen deze actieweek?

Het is nodig dat partners in zorg, preventie en gezondheid meer samenwerken. Heel veel organisaties werken lokaal in de Kempen aan gezonde thema’s en vullen mekaar aan. We moeten met onze kennis, expertise en ervaring onze krachten bundelen en samen naar buiten treden. Preventie en het belang ervan is voor veel gezinnen nog een weinig concreet begrip. We willen met gezamenlijke inspanningen preventie tot aan de keukentafel van de burger brengen. Daarom doet Logo Kempen een beroep op haar volledig netwerk om een gezamenlijk aanbod samen te stellen voor gezinnen, het initiatief te ondersteunen en vooral, mee te doen. Alleen samen gaan we voor een KEIGEZONDE KEMPEN. 

Deelnemende partners (dd 10/03/2017)

CGG Kempen (kinder-en jongerenteam), Huizen van het Kind (Balen, Dessel, Mol, Retie, Stadsregio Turnhout), de Gezinsbond, Hou-Vast (vzw voor alleenstaande ouders), Christelijke Mutualiteiten, Liberale Mutualiteiten, Netwerk GGZ Kempen, Zitdazo vzw, BKO De Bengelbende Geel, Vormingplus Kempen, KIKO

Wil je ook deelnemen als partner en heb je een aanbod voor jonge gezinnen, vul dan bijgevoegd formulier in en bezorg het ons terug voor 30 april. 

Praktisch

Zet je schrap. Vanaf september stellen we het volledig aanbod open voor iedere organisator en kan je beginnen plannen en reserveren. Het aanbod zal online te raadplegen zijn via een nieuwe lokale website. Meer info daarover binnenkort!

Logo Kempen zet je op weg

Heb je vragen, dan kan je bij ons terecht:

Lynn Weyns of Evy Bens

lynn@logokempen.be – evy@logokempen.be

014/44.08.34

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen