Nieuwsbrief

← Vorige

Demonstratiewoning Gezond (t)Huis

gezond thuis.jpg

Even binnenkijken bij de buren, dat is altijd leuk. Met ‘Gezond (t)Huis’ richt je een woning in als levensechte demonstratieruimte. Deskundige gidsen nemen groepen mee op een ontdekkingstocht doorheen de ruimtes. In elke kamer zie je goede en slechte voorbeelden van een gezond binnenmilieu. Je kan ook het thema valpreventie bij senioren in de woning integreren. Met de bijhorende materialenkoffers zoekt de groep, samen met de gids, oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Heb je geen volledige woning ter beschikking? Sommige onderdelen van de demowoning zijn ook bruikbaar in andere ruimtes, zoals in een kringloopwinkel.

Een veilige en gezonde woning is belangrijk voor iedereen. Bezoekers krijgen tips om schimmels te voorkomen, de luchtkwaliteit in de woning te verbeteren en de gevaren van slecht werkende verwarmingstoestellen te vermijden. Vijfenzestigplussers zien met eigen ogen hoe ze hun risico op valpartijen kunnen verminderen.

Voor wie?

Volwassenen, senioren (valpreventie). Foto’s en visueel materiaal maken het geheel toegankelijk voor kansengroepen

Wie kan Gezond (t)Huis organiseren?

Gemeenten, OCMW’s, woonactoren, kringloopcentra, thuiszorgdiensten, organisaties die werken met en voor senioren

Praktisch

Er is een draaiboek en materialenlijst om je op weg te zetten. Voorzie een aantal maanden om dit project voor te bereiden in samenwerking met ons en andere lokale partners. Misschien kan de sociale huisvestingsmaatschappij een woning ter beschikking stellen? Of wil de lokale kringwinkel meubels voorzien?

Logo Kempen zet je op weg

Wij staan lokale partners bij met raad en daad tijdens de volledige organisatie van de demonstratiewoning ‘Gezond (t)Huis’, het opleiden van de vrijwillige gidsen, het aankleden van de woning met ‘wist-je-datjes’ en goed/fout-bordjes…

Starten? Contacteer ons via email info@logokempen.be of bel 014/44.08.34

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen