Nieuwsbrief

← Vorige

Goed-gevoel-stoel

1 op de 7 mensen in onze maatschappij heeft het moeilijk, iedere dag. Ze hebben problemen met geld, gezondheid, erbij horen, werk vinden, goed wonen… De ‘Goed-gevoel-stoel’ helpt maatschappelijk kwetsbare mensen met het versterken van hun mentale veerkracht. Het traject is een laagdrempelige manier om met lotgenoten aan een goed gevoel te werken en het vast te houden. ‘Goed-gevoel-stoel’ staat symbool voor ‘Geef je goed gevoel een stevige stoel’ en is de verzamelnaam voor 3 bijeenkomsten.

Voor wie?

Maatschappelijk kwetsbare mensen

Wie kan de ‘Goed-gevoel-stoel’ organiseren? 

Lokale besturen, organisaties en verenigingen, begeleiders van kansengroepen… iedereen die werkt met maatschappelijk kwetsbare mensen zoals verenigingen waar armen het woord nemen, welzijnsschakels, OCMW, buurthuizen of wijkgezondheidscentra

Praktisch

Het traject bestaat uit 3 praatsessies van ongeveer 2,5 uur. Tijdens de praatsessies leert de groep de Goed-gevoel-stoel kennen. De vier poten vertegenwoordigen elk een manier om net als een stoel op je poten te staan: hulp en steun zoeken, jezelf beschermen, jezelf goed doen en jezelf graag zien. Na de sessies volgen een reeks goed-gevoel-acties in groep.

  • per groep: max. 12 deelnemers
  • de sessies worden begeleid door een getrainde lesgever
  • elke sessie bevat een lijst met tips om goed-gevoel-acties te organiseren

Kijk ook eens op www.goedgevoelstoel.be

Logo Kempen zet je op weg 

Wij zorgen voor een geschikte lesgever, lesmateriaal en ondersteuning bij de werving van deelnemers indien je dat wenst.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen