Nieuwsbrief

← Vorige

Winkeloefening

Tijdens de winkeloefening leer je de complexe info op voedingsetiketten juist te interpreteren. Je leert producten vergelijken om zo een gezonde en budgetvriendelijke keuze te maken.

Een diëtist geeft de winkeloefening en start met een bondige uitleg over vetarme en vezelrijke voeding. Daarna bezoekt de groep een supermarkt in de buurt waar de producten uit de winkelrekken worden besproken. Of de sessie gaat door in een lokaal waarin de diëtiste lege verpakkingen gebruikt. De focus ligt op het vet- en vezelgehalte in de voedingswaren.

De info op een voedingsetiket is erg complex. Heel wat mensen zijn er zich dan ook vaak niet van bewust of een product al dan niet gezond is. De winkeloefening helpt de consument de gezonde keuze te maken in de supermarkt.

Voor wie?

Er zijn winkeloefeningen op maat van:

  • algemene bevolking
  • kansengroepen
  • ouderen
  • leerlingen van het secundair onderwijs
  • allochtone groepen
  • ouders van jonge kinderen
  • onthaalouders

Wie kan de winkeloefening organiseren?

Lokale besturen, bedrijven, socio-culturele verenigingen, zorgverstrekkers...

Praktisch

De winkeloefening duurt ongeveer 2 uur.

Je kan beroep doen op de pool van diëtisten van Logo Kempen.

De diëtist werkt op zelfstandige basis aan 60 € per uur voor een non-profit organisatie en 120 € per uur voor bedrijven of profitinstanties, excl. km-vergoeding.

Je zorgt voor een locatie voor minimum 15 en maximum 25 deelnemers. De winkeloefening kan ook doorgaan in een winkel. Dat spreek je best vooraf af met het Logo.

Logo Kempen zet je op weg

Wil je een winkeloefening organiseren? Dan brengen wij je in contact met een diëtiste. Wij voorzien het nodige materiaal om de sessie te geven.

Ben je diëtist, wil je graag een winkeloefening geven, maar heb je hiervoor nog geen opleiding gevolgd? Neem contact op.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen