Nieuwsbrief

← Vorige

www.vlaanderenstoptmetroken.be

Hoe pak je stoppen met roken aan op school, op het werk, in de gemeente of in de zorgsector? Welk aanbod van rookstopbegeleiding bestaat in je eigen gemeente? De portaalsite www.vlaanderenstoptmetroken.be biedt een antwoord op al deze vragen.

De actiezone op de website zet je op weg om acties over rookstop te organiseren. De zoekfunctie helpt je de dichtstbijzijnde tabakoloog of rookstopbegeleider te vinden.

Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en sterfte. In België sterven elk jaar ongeveer 18.600 mensen aan de gevolgen van tabaksgebruik. Dat zijn gemiddeld 50 mensen per dag. Met deze campagne zet je rookstop in de kijker.

Voor wie?

Professionals die in aanraking komen met rokers, ouders met rokende kinderen en jongeren. Volwassen rokers worden doorverwezen naar Tabakstop

Wie kan www.vlaanderenstoptmetroken.be promoten?

Lokale besturen, OCMW’s, lokale verenigingen, CLB’s, scholen, bedrijven...

Praktisch

De website www.vlaanderenstoptmetroken.be is het uitgangspunt voor één of meerdere rookstopacties. Je kunt er ook ondersteunende materialen zoals een motivatietest en een nicotineafhankelijkheidstest downloaden.

Logo Kempen zet je op weg

Je kan bij ons terecht voor promotiemateriaal zoals de Vlaanderenstoptmetroken-tent, vlag en balie. Wil je een rookbeleid opzetten, een groepscursus of info avond over rookstop organiseren?

Contacteer ons via tel 014/44.08.34 of info@logokempen.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen