Nieuwsbrief

Een filmpje vol valveilige impressies uit de Kempen. Met dank aan al onze partners en deelnemers.
Nieuwe brochure met overzicht van het aanbod vormingen van Logo Kempen, gerangschikt per thema en met praktische info per vorming. Download nu.
Oproep voor Werelddag zonder Tabak, wat doe jij op 31 mei? Laat het ons weten en we maken jouw actie bekend!
De Europese Vaccinatieweek richt zich dit jaar op vaccinaties voor jongvolwassenen. Ga je op reis? Ben je zwanger of werk je in een omgeving met risico op infecties? Bescherm jezelf.
Bij Woonzorgcentrum ’t Smeedeshof in Oud-Turnhout, één van de initiatiefnemers in de Kempen, was het ergo- en animatieteam super gemotiveerd om van de Week van de Valpreventie een succes te maken.
14 Kempense gemeenten lanceren de campagne 'Steek je kop niet in't zand. Weet jij welk grondwater uit je put komt?' om aandacht te vragen voor de risico's van putwatergebruik.
Onze kinderen scoren zichzelf gemiddeld een 8 op 10. Een grootschalig onderzoek van de Provincie Antwerpen kwam met een aantal verrassende conclusies.
Nieuwe folder die informeert over de kostprijs van een rookstopprogramma met een tabakoloog. Bestellen kan vanaf nu!
Tijdens de Dag van de Zorg op 19 maart ondertekende Lokaal Bestuur Geel het charter Gezonde Gemeente. Gefeliciteerd Geel!
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
De wedstrijd beloont bedrijven die een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid voeren en zo hun welzijns- of HR-beleid versterken.
Hecht jij belang aan een gezonde levensstijl, dan kan jouw gezin nu boegbeeld worden van de campagne. Wat moet je doen?
Logo Kempen engageert al haar partners om samen te werken naar een gedeelde en gedragen inzet op preventie en gezondheid. Heb jij een aanbod voor de Week van de KEIGEZONDE KEMPEN? Contacteer ons!
Op 24 april kan iedereen in Olen terecht voor de Kempense startdag van de Week van de Valpreventie 2017.
Week van de Diëtist lanceert campagne "Buitenaards lekker gezond eten" en wil kinderen en tieners meer fruit en groenten laten eten en aanzetten tot meer beweging.
Tijdens het Warm Aperitief op maandag 27 februari in zaal Futur in Turnhout werden de uitdagingen en actiepunten voor Warme Stad Turnhout bekend gemaakt.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren stimuleren scholen hun leerlingen om meer te bewegen? Wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de bevraging.
Met Start to Stand komen medewerkers meer te weten over hoeveel ze zitten, wanneer ze zitten maar vooral ook hoe ze dit kunnen veranderen. Gratis en persoonlijk advies, zeker de moeite!
De zesde editie van de Week van de Valpreventie staat voor de deur. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" roepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen.
Neem deel aan het onderzoek naar psychisch welbevinden bij de Vlaming.
Een maand zonder alcohol: Hoe brengen onze Kempense burgemeesters en schepen het er vanaf?
Wil je het praten over gevoelens onder de aandacht brengen van het groot publiek, dan kan je voortaan bij Logo Kempen een heuse publiekstrekker ontlenen: een kant-en-klare stand met gevoelsbuttons.
Het project ‘Kleurrijk Gezond’ wil de basiskennis over gezond eten en bewegen vergroten. Het richt zich specifiek op de culturele diversiteit in onze samenleving.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderd
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
Logo Kempen wenst jou en je familie fijne feestdagen, een zalige kerst- en eindejaarsperiode. Lees onze kerstkaart.
We wensen iedereen veel succes met de startmomenten in januari en hopen op enorm veel enthousiaste deelnemers!
Hoe was 2016? Hoe ervaar jij de samenwerking met het Logo-team? Helpen we je op de juiste weg? Hoe wil je ondersteuning? Wat kan beter? Laat je stem horen!
Schrijf je in voor de Gezondheidsconferentie Preventie en geef mee richting aan de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen!
De campagne roept alle Belgen op om in februari een maand lang alcohol af te zweren. De campagnematerialen zijn klaar en kunnen nu besteld en gedownload worden vanaf de website www.tourneeminerale.be
Op 19 januari 2017 organiseert Logo Kempen een vorming voor zorgverleners over praten met ouders over passief roken. Info en inschrijven.
Terugblik van een succesvolle eerste Week van de Geestelijke Gezondheid in de Kempen.
Misschien bezocht u tijdens de afgelopen huisartsenbeurs van Domus Medica in Antwerp Expo ook de stand van de Vlaamse Logo’s?
De Driemaster in Retie vindt gezondheid op school belangrijk en organiseerde naar jaarlijkse gewoonte een gezonde week. Eén van de opvallende activiteiten was racen op de 'Shake Racer'.
Op 14 november start de actieweek 'Gezond Binnen' die dit jaar informeert over de risico's en gevaren van passief roken of meeroken in huis. We stellen 3 acties voor!
Sportivos is een nieuw preventietraject voor sportclubs die stapsgewijs problemen door alcohol- en druggebruik willen voorkomen en aanpakken. Zin om een Sportivos-club te worden? Schrijf je in!
De Vlaamse overheid polst bij lokale actoren en burgers naar hun mening over het preventief gezondheidsbeleid.
Vijf lokale gezondheids- en preventiepartners slaan de handen in mekaar en stuurden voor het eerst een gezamenlijke onderwijsnieuwsbrief uit naar directies en leerkrachten uit de Kempen.
Vrije basisschool De Horizon - 't Spoor in Baarle-Hertog organiseerde van 26 tot 30 september een gezondheidsweek.
Vliegende reporter Ines volgde de hele week acties, workshops en moodwalls in onze regio. Bekijk de foto's!
De 130 bezoekers van de Previa-studiedag 'Welzijn, warm aanbevolen' maakten op 10 10 kennis met de Moodwall van Warme Stad Turnhout. De muur wijst op het belang van veerkracht.
Van 10 tot 16 oktober stond de Kempen op zijn kop tijdens de Week van de Geestelijke Gezondheid. Benieuwd naar hoe het eraan toe ging?
De jaarlijkse fakkeltochten op 17 oktober gaan dit jaar een extra uitdaging aan. Met 4 miljoen stappen tegen armoede moedigen de verenigingen iedereen aan tot extra beweging. Doe mee!
Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is belangrijk.
Merksplas bood tijdens de Week van de Valpreventie 2016 op verschillende locaties gevarieerde activiteiten aan en over alle sectoren heen, een totaal-project. Doorslaggevend voor de Award, proficiat!
Logo Kempen zkt een tijdelijke collega voor het thema geestelijke gezondheid vanaf 1 september. Interesse?
Vanaf 4 juli is het niet langer mogelijk om te parkeren achter het kantoorgebouw.
Op 10 oktober organiseerden PREVIA en Warme Stad Turnhout een studiedag over streven naar zoveel mogelijk gezondheidswinst met een zo groot mogelijk bereik. Je kan de presentaties nu downloaden.
Schrijf je in voor deze niet te missen Gezonde Gemeente masterclass. Leer hoe je een lokaal gezondheidsbeleid omzet tot een succesvol verhaal dat burgers aanspreekt en engageert.
Het project ‘Bewegen op Verwijzing’ zet de zittende Vlaming in beweging met een beweegcoach of ‘BOV-coach’. Meedoen met het project, schrijf je in voor het eerste overleg op 13 oktober!
Gezonde Gemeente Oud-Turnhout, onder de enthousiaste begeleiding van Miraise Peeters, scoorde een welverdiende vijfde plaats in de Clash van de Kempen, proficiat!
De winnaar van de Vlaamse 10.000-Stappenclash in 2014 scoorde dit jaar een welverdiende vierde plaats in de Clash van de Kempen.
NokNok.be organiseert naar aanleiding van hun vernieuwde website een wedstrijd voor jongeren. Verspreid mee de wedstrijd!
Gezonde Gemeente Meerhout scoorde een welverdiende tweede plaats in de Clash van de Kempen. Zo kaapte Meerhout de punten weg voor 'beste vordering' en 'creatiefste en actiefste gemeente'.
De rookstopcampagnes van Arendonk en Retie zijn met succes afgerond: 2 op 3 deelnemers zijn gestopt met roken.
T'ANtWOORD uit Turnhout organiseerde infosessies over tandzorg voor volwassenen en kinderen uit kansengroepen.
De ‘Clash van de Kempen’, een 10.000-stappencompetitie tussen het personeel van 8 lokale besturen, zit erop. De medewerkers van Gezonde Gemeente Balen scoorden de meeste stappunten, gefeliciteerd!!
Felicitaties voor Meerhout die de hoogste score behaalden voor 'Creatiefste en actiefste gemeente' tijdens de Clash van de Kempen!
In de Kempen deden 73 klassen en 1108 leerlingen dit jaar mee met de Wedstrijd Rookvrije Klassen. Meer dan 3 van de 4 startende klassen waren nog steeds rookvrij op het einde van de wedstrijd.
In de Clash van de Kempen kaapt Gezonde Gemeente Meerhout de punten weg voor de 'beste vordering'. Proficiat aan Meerhout!!
Logo Kempen dankt jullie voor de vele aanvragen en het inzenden van activiteiten. Dit waren jullie!
In navolging van heel wat gemeenten in de Kempen starten OCMW en Stad Geel met een Gezondheidsraad. Geel spreekt van een adviesraad die op termijn evolueert naar een meewerkende raad.
De Vaccinatieweek (24-30 april) focust dit jaar op de strijd tegen mazelen voor jongvolwassenen. Niet één, maar twee vaccinaties beschermen levenslang. Tot eind 2016 zijn er gratis vaccinaties.
Mei is internationaal de maand waarin extra aandacht gaat naar de preventie en de gevolgen van baarmoederhalskanker. Op moederdag startte de campagne 'Supermama's'.
Benieuwd naar de realisaties van Logo Kempen en haar partners in 2016? Bekijk het jaarverslag.
De Vlaamse overheid en het Centrum voor Kankeropsporing zetten in op minderheden en kansengroepen.
T'ANtWOORD is een vereniging waar armen het woord nemen in Turnhout. Zij startten in september met een werkgroep gezondheid. Coördinator Marthe geeft tips.
Nog niet? Overweeg dan zeker de vernieuwde vorming voor valpreventie. De sessie maakt ouderen en mantelzorgers bewust van de risico's van vallen en geeft tips om incidenten te voorkomen.
Noteer in je agenda! Van 10 tot 16 oktober zet de Kempen een hele week in op geestelijk gezond zijn en bieden we heel wat acties voor 'meer veerkracht'. Check ons aanbod.
Op 9 en 17 maart vindt het scholenoverleg BO en SO plaats. Het overleg is bedoeld voor directies, leerkrachten, CLB-medewerkers en ieder die belang hecht aan gezondheid op school. Schrijf je in!
Steeds meer bedrijfsleiders zien in dat je met het stimuleren van meer lichaamsbeweging en veerkracht ook gezondere werknemers kan bekomen. Hoe begin je eraan?
Logo Kempen organiseerde samen met collega-organisaties een eigen stappenwedstrijd. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een gezonde lunch@work.
Het Centrum voor Kankeropsporing introduceert een nieuwe webtool met cijfers over de bevolkingsonderzoeken. Voortaan kunnen gemeenten en huisartsen eigen deelnamecijfers raadplegen en vergelijken.
Elke dag verwerken we gemiddeld 20 stressmomenten. Vroeg of laat krijg je een tegenslag en test je je veerkracht. Twintig vrouwen van KVLV Baarle-Hertog deden mee met de workshop 'Fit in je hoofd'.
Goen en 40 andere deelnemers stopten met roken dankzij de campagne 'Vosselaar stopt met roken'. Dat het concept succesvol is bewijst ook haar verhaal.
Vosselaar stopt met roken
De gevangenis van Wortel organiseerde in januari de vernieuwde 'Fit in je hoofd' workshop. Tien gedetineerden maakten kennis met de tien stappen van de campagne.
Nog tot 28 mei wordt de Clash van de Kempen gestreden. Gemeente Balen is winnaar van week 1. Zij nemen met meer dan 100 personeelsleden deel aan de Clash en zijn daarmee de grootste groep stappers!
Tabakologe Els Bosch overtuigde tijdens de startsessie van de tweede campagne 'Retie stopt met roken'. De gemeente wil ook dit jaar rokers de kans geven om te stoppen. Vorig jaar stopten 58 deelnemers
1 op 3 rokende ouders rookt nog steeds in de eigen woning. In Vlaanderen zitten 68.000 kinderen elke dag thuis in de sigarettenrook. De campagne wil het rookgedrag van ouders aanpassen.
Na 'Westerlo stopt met roken' en 'Westerlo weegt' is er nu Westerlo Vitaal! De Gezonde Gemeente wil met een totaalproject alle Westerlonaren aanzetten tot een gezondere levensstijl. Hoe en waarom?
Voor jongeren lijkt het soms alsof alcohol overal aanwezig is. Thuis, op een fuif, in het jeugdhuis... Soms denken ze zelfs dat iedereen drinkt en blowt. Help jongeren dit beeld te doorprikken.
Hoogstraten kiest de komende jaren voor gezond. Dat maakte de gemeente bekend via de ondertekening van het charter 'Gezonde Gemeente' op 2 december.
De Kinderclub in Herenthout ging aan de slag met de 'Geestje Gezond' box. Benieuwd naar wat zij ervan vonden?
Deelnemers schreven massaal in op de startavond op 14 januari van de campagne 'Arendonk stopt met roken'. We wensen alle deelnemers veel succes toe, ook boegbeeld Chris Willemsen!
Van 30 april tot en met 28 mei 2016 kan jouw gemeente de strijd aangaan met andere Vlaamse gemeenten in een nieuwe 10.000-stappenclash! Wie volgt winnaar gemeente Lille op?
De maand oktober schenkt jaarlijks extra aandacht aan borstkanker en het preventief bevolkingsonderzoek. Martine Tanghe trapte de maand af.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw project, aanbod, vorming of evenement, volg ons op Facebook.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen